Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Karahun Alapítvány, Őseink tudása, Örökségvédelem
Esténként, bármilyen fáradt is vagyok, mindig szükségem van egy jó órányi olvasásra elalvás előtt. Ilyenkor eszembe jutnak szüleim, akik ezt a jó szokást megalapozták. Még a számítógép sem tudta kikezdeni... Esténként, bármilyen fáradt is vagyok, mindig szükségem van egy jó órányi olvasásra elalvás előtt. Ilyenkor eszembe jutnak szüleim, akik ezt a jó szokást megalapozták. Még a számítógép sem tudta kikezdeni...
 

Furcsának tűnhet manapság egy ilyen fennkölt köszönetnyilvánítás…

Azonban jó okom van rá, hiszen élettapasztalat már, hogy csak az átadható, - mert eddig mindig átöröklődött – tudás az, amely ezt az országot újra élhető hellyé teheti. Ez az a tudás, melynek nincs párthovatartozása, de nemzeti adottságaitól ha megfosztják, akkor nem tudás többé.

Akár, ha az őstörténettel ismerkedünk a karahun.hu alapítványi lapunkon, akár, ha az évszázados termelési kultúrára alapozó jó magyar élelmiszereket láttatjuk, de megtehetnénk ezt az élet bármely más területével is.

Meg is tesszük!

Példának okáért mi üzemeltettük a KétesÁruk.hu méregadatbázisát, mely nemzetközi jelentések on-line figyelésére alapozva védte önt a szomorú multis termékektől

Ha a Kedves Látogató bejárja portáljainkat, akkor meg fog győződni arról, hogy sikeres magyar áru kizárólag az lehet, mely mögött ott áll biztos támaszként az évezredes tapasztalat.

Persze, átnevezhetjük és adhatunk mindenféle mozgalmi nevet a dolognak, lehetünk greenek, „nemzeti radikálisok”, bio-hívők, „népiek”, környezetvédők, tudatos vásárlók, stb…, azonban a termelési kultúra ősi gyökereinek megbecsülése nélkül üres frázisokká, politikai zug-mozgalmakká, perc-emberkék kampánylihegésévé silányul minden pozitívnak ígérkező kezdeményezés.

Nos, ezért nem akartunk egy 66. magyar-áru mozgalmat indítani, ezért nem akartunk a jogilag még törvény után kiáltó hungarikumok témakörére beszűkülni.

A szavaknak e honlapon azt kell jelenteniük, amit tényleg jelentenek:

„Jó magyar árukat”. Ezen belül pedig ehető, sőt: sok esetben a gasztronómia nemzetközi csúcsait meghódító magyar termékeket.

Ez a honlap nem a kereskedőket élteti, bármilyen jó is volna, ha jó magyar árukért tolonganának…

A Karahun.hu alapítványi honlap a magyar örökségvédelmet szolgálja, a magyar ember napi munkáját élteti, aki nap-nap után megdolgozik azért, hogy széles e világban valahol otthon legyen benne.

Tisztelettel köszöntöm az Olvasót honlapjainkon!

Papp György
Alapítványi Elnök, főszerkesztő.

Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000Bakos Márta - 2015.05.31. 14:30
Örülök, hogy felfedeztem a honlapot, most rögtön megnézem.

Mi pedig a nyelv tisztaságával, tiszta forrásával foglalkozunk - ennek kimúlta (folyamatban van) sajnos a kult pusztulását (=átértelmezését) okozza.