Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Címkék:
Bőrművesség, Hagyományőrzés, Kézművesség, Nagykápás nyereg, Őseink tudása
De nem csak tímár! Molnár istván szűcsmester mindent tud a bőrös szakmáról: tímár, szűcs és bőrdíszműves egyszemélyben. És ez jó! Hiszen az alapanyagtól a nercbundáig minden egy kézben öszpontosul, így tőle bundát venni biztosan olcsóbb és jobb, mint olyan szűcsöktől, akik úgy hozatják a határon túlról a szörme, bunda, és kikészített bőr alapanyagot. Hajrá magyar tímár! hiszen már két kezünkön meg tudjuk számolni, hogy ezen ősi mesterséget hányan művelik még Magyarországon.  De nem csak tímár! Molnár istván szűcsmester mindent tud a bőrös szakmáról: tímár, szűcs és bőrdíszműves egyszemélyben. És ez jó! Hiszen az alapanyagtól a nercbundáig minden egy kézben öszpontosul, így tőle bundát venni biztosan olcsóbb és jobb, mint olyan szűcsöktől, akik úgy hozatják a határon túlról a szörme, bunda, és kikészített bőr alapanyagot. Hajrá magyar tímár! hiszen már két kezünkön meg tudjuk számolni, hogy ezen ősi mesterséget hányan művelik még Magyarországon. 
 

Mit tud Molnár István, a bakonyi szűcsmester?

Kezében van a tímár szakma, azaz maga készíti ki a pásztoroktól átvett nyers bárány és juh bundákat, vadászok féltett trófea szörméit, de ha kell, akkor vágóhidak marhabőr nyers-készleteit is.

És ha már az alapanyag biztosított, akkor a tímár szűcsmesterként dolgozik tovább műterem minőségű munkahelyén.

Molnár István tímár és szűcsmester vállalja:

- szőrmebundák, irhakabátok, bőrkabátok, bőrdzsekik, sapkák, szörmegallérok méretre készítését, átszabását, és esetenként javítását is.

- Szörmerzuházat, bőrruházat felújítását, tisztítását.

- Nyersbőr és nyers szörme alapanyag kikészítését - és nem csak vadászoknak. Az autó bőr üléshuzatától a vakvezető kutyák speciális hámjáig, - bármit el tud készíteni!

Molnár István, a bakonyi szűcsmester azon kevesek egyike, aki a válság ellenére talpon maradt,  megőrízte a szakma becsületét, tímárként, szúcsmesterként, bőrdíszművesként egyaránt!

A szűcsmester műhelye és műterme itt található:

Ajka, Dobó Katica utca 85.

Telefon: 06-30-463-01-38

Vezetékes: 06-88-211-887

Molnár István tímárt és szűcsmestert a Karahun Alapítvány támogatja, hiszen ő készíti a magyar lovasíjász nyereg, a Karahun nyereg bunda alapanyagait.

Itt található a tímár és szűcs műhely:
Hozzászólások
Oszd meg a hírt másokkal is!

Hozzászóló neve* (name)

E-mail címe* (E-mail adress)
Hozzászólás* (message)
Biztonsági kód* (safety code)

A hozzászólás nem tartalmazhat HTML kódot. E-mail címe NEM lesz nyilvános!
A hozzászólásokat a támadások kivédése okán a megjelenés előtt moderáljuk. Ezért - a terheléstől függően - némi időbe telhet, amig hozzászólása megjelenik. Köszönjük türelmét!


Köszönjük 1%-os felajánlását és céltámogatásait!
Karahun Örökségvédelmi Alapítvány © 2005-2013
Számlaszám: 72100237-11053411 Külföldről: SWIFT kód: TAKB HU HB
IBAN: hu57721002371105341100000000Tóth János - 2014.05.28. 13:48
Nagyobb kapacitással rendelkezö timárt keresek nagyobb és folyamatos tétel marhabör kidolgozására!!!!